Gratis Office

Word online Excel online PowerPoint online OneNote onlineVeel mensen zijn in de veronderstelling dat Microsoft Office aangeschaft moet worden al dan niet via een Office 365 abonnement. Niets is minder waar. De online variant is al geruime tijd door iedereen gratis te gebruiken i.c.m. een Microsoft account.

Een Microsoft account hoeft niet per sé van Microsoft zelf te zijn. Zo kan ook een Gmail of ander account gebruikt worden. Druk hiertoe op één van de bovenstaande iconen, kies voor Maak een account gevolgd door Je e-mailadres gebruiken.

Eenmaal in het bezit van een geldig Microsoft account kan vanaf heden de nieuwe Office app gedownload worden. Dit is een desktopvariant met verwijzingen naar alle Office applicaties. Staat Excel lokaal geïnstalleerd dan wordt Excel lokaal gestart. Staat Excel lokaal niet geïnstalleerd dan wordt Excel online gestart. Maak dus alle lokale installaties ongedaan om Office (Word, Excel, PowerPoint en OneNote) gratis online te gebruiken via deze handige app.

De nieuwe Office app is de opvolger van de app Mijn Office. Wanneer Mijn Office verschijnt via de bovenstaande link dan is de nieuwe Office app nog niet uitgerold (start: 21-2-2019) voor de betreffende regio en taal.

Bron: microsoft