Cursus VBA

Bent u op zoek naar een cursus VBA? Bent u helemaal klaar met het worstelen met macro's? Heeft u iets werkends en vraagt u zich af of het sneller en efficiënter kan? Leert u het liefst in kleine groepen van maximaal 5 cursisten?

Dan bent u bij het juiste adres!

Tijdens de cursus VBA ligt de focus primair op het populaire Excel.

De cursus VBA is opgedeeld in een eendaagse basis en/of eendaagse vervolg training. Deze trainingen zijn zowel afzonderlijk als gezamenlijk te volgen.

Basis 

De basis training start vanaf scratch. Onder het mom van 'eerst leren kruipen en dan pas leren lopen' wordt er gestart met het onderwerp macro's opnemen. Na dit onderwerp zal er langzaam maar zeker worden overschakelt naar het zelf schrijven van code in bijvoorbeeld de vorm van procedures en functies.

Vervolg

Het vervolg is een verdieping op het verschil tussen macro- en programmeertaal. Een mooi voorbeeld is een herhaling (loop). Deze kan niet worden opgenomen maar wel worden geprogrammeerd. In het verlengde van de programmeertaal zal er verder stil worden gestaan bij het zogenaamde object georiënteerd programmeren. Denk hierbij aan de hiërarchische relaties; excel > werkboek > werkblad > bereik > rijen > kolommen > cellen. Dit principe wordt breder benadrukt door Access, Word en Outlook ook bij de cursus te betrekken. Tot slot wordt belicht hoe bronbestanden te verrijken zijn en code geoptimaliseerd kan worden m.b.v. klassenmodulen.

Oriëntatie

Bent u zich aan het oriënteren dan kunt u de hoofdstukken met een (*) gratis raadplegen, zie rechtermenu basis en/of vervolg. Wilt u vooraf alle hoofdstukken inzien? Vraag dan het wachtwoord aan via het contactformulier.

Edubookers

Pascal ter Heege ICT ontvangt hét opleidingskeurmerk van Edubookers!

Edubookers heeft onderzoek gedaan naar de ervaringen van cursisten met de geboekte trainingen en opleidingen in 2019. En er is goed nieuws, want Pascal ter Heege ICT scoorde over heel 2019 een 8,8!

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat maar liefst 100% van de cursisten Pascal ter Heege ICT aanbeveelt en dat de prijs/kwaliteit ruimschoots voldoet aan de gestelde eisen van het keurmerk!

Wij zijn natuurlijk super trots dat we dit keurmerk mogen ontvangen en helemaal omdat het tot stand komt door de ervaringen van onze cursisten. Alle ervaringen zijn hier terug te vinden: www.edubookers.com/pascal-ter-heege-ict