Access toetsen SHIFT en F11 uitschakelen

Access toetsen SHIFT en F11 uitschakelenDe Access toetsen SHIFT en F11 uitschakelen kan door een nieuwe eigenschap in de database toe te voegen met behulp van VBA.

Deze toetsen kunnen worden gebruikt om de beveiliging van een Access database te omzeilen. Het is namelijk zo dat wanneer een beveiligde database wordt gestart met de SHIFT (AllowBypassKey) ingedrukt de beveiliging omzeild wordt. Een andere methode om de beveiliging te omzeilen is om na het starten van de database op F11 (AllowSpecialKeys) te drukken.

Een Access database beveiligen is handig om bijvoorbeeld de objecten – zoals tabellen – te verbergen. Deze beveiliging kan worden toegepast door te navigeren naar: bestand, opties en huidige database. In het daarop volgende venster kan worden aangegeven welk formulier moet worden gebruikt bij het opstarten en dat het navigatie deelvenster (objecten) niet moet worden weergegeven.

De toepassing bestaat een formulier (Form_frmStart) met een toggle button (tglBeveiliging) om de beveiliging in- en uit te schakelen.

Voorts wordt er gebruik gemaakt van een standaard functie ChangeProperty met een eigen gedefinieerde functie getProperty.

Download hier de toepassing.